Експертите обмислят възможността за промяна на полета на орбиталната мисия Луна-26

...
Експертите обмислят възможността за промяна на полета на орбиталната мисия Луна-26
Коментари Харесай

Променят Луна-26 след инцидента с Луна-25

Експертите обмислят опцията за смяна на полета на орбиталната мисия  " Луна-26 " като вземат поради опита на " Луна-25 ". Това оповестиха за ТАСС от пресслужбата на " Роскосмос ".

" В момента се обмисля смяна в схемата на полета на галактическия транспортен съд " Луна-26 ", като се вземе поради опитът от задачата " Луна-25 ", означи държавната корпорация, представена от ТАСС.

Окончателното решение за схемата на полета ще бъде взето въз основа на резултатите от техническия дизайн.

Припомняме, че по-рано тази седмица стана ясно, че повода за злополуката на първата лунна задача на Русия от 47 години на Луната е нередовност в бордовия надзорен блок. 

Роскосмос уточни, че контролният блок не е съумял да изключи задвижващата система, която е избухнала до момента в който корабът се е движил към Луната. " Луна-25 " се разруши в Луната, разбивайки очакванията на Москва, че ще победи Индия в конкуренцията до неразучения южен полюс на Луната. Индийски галактически транспортен съд кацна там на 23 август.

" Роскосмос " изготви разбор за случая. При издаване на коригиращ подтик за прекачване на галактическия транспортен съд от кръгова лунна орбита в елиптична орбита преди кацане, задвижващата система " Луна-25 " е работила 127 секунди вместо плануваните 84 секунди, показват от съветската галактическа организация. От ведомството допълват, че това е довело до нередовност в бордовия надзорен блок.

Кремъл омаловажи неуспеха на задачата, заявявайки, че Русия ще продължи да преследва амбициозни проекти в космоса.

Провалът акцентира упадъка на галактическата мощност на Русия от славните дни през Студената война, когато Москва беше първата, която изстреля спътник в орбита към Земята - Спутник 1, през 1957 година и стана първата страна пратила човек в открития космос (Юрий Гагарин) през 1961 година

" Роскосмос " разгласи в края на август, че обмисля възможността да повтори мисията за кацане на автоматизирана станция на Южния полюс на Луната през 2025-2026 година след повредата с " Луна-25 ".

Мисията " Луна-26 " е планувана за изстрелване през 2027 година, " Луна-27 " - през 2028 година, а " Луна-28 " е планувана за изстрелване през 2030 година или по-късно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР